Je bekijkt nu 2: over ons

2: over ons

jaap & Astrid

Bij Casa Vigna gaat het voornamelijk om jullie vakantie, de omgeving en het genieten in Piemonte. Maar je komt ons, Jaap en Astrid, als eigenaar en gastpaar natuurlijk ook op het terrein en in het winkeltje tegen voor hulp en advies.

Daarom stellen wij ons graag alvast (een beetje) aan jullie voor:
Ik, Jaap, ben opgegroeid in de provincie Groningen. Na een opleiding tot interieurarchitect heb ik ons familiebedrijf Weijer Wonen overgenomen. Een mooie meubelzaak met Modern Design waar ik als interieurontwerper mijn creativiteit en ondernemerschap kon uitoefenen. Luisteren naar klanten en een goed advies geven!

2010

In 2010 heb ik besloten om met dit bedrijf te stoppen. Geen makkelijk proces maar het veranderen van de markt en andere behoeftes waren de voornaamste reden. Toen heeft ook mijn vriendin, Astrid, haar baan opgezegd. Zodat we samen een reis konden maken, op zoek naar iets nieuws. Zij was werkzaam in de administratieve sector. En zorgt nog steeds o.a. dat alles hier goed is geregeld.

Op zoek naar die nieuwe invulling ontdekten we de regio Piemonte/Langhe, Ceva een authentieke, niet toeristische regio in Italie! Er stond een huisje met een kleine oude wijngaard. Hier konden we iets mee. Midden in de natuur, buiten bezig zijn en genieten van het, iets langzamer, Italiaanse leven. 

ik vertrek

We hebben het kunnen kopen in 2011 en ook onze bezittingen in Nederland verkocht. Het “ik vertrek” verhaal begon: met een vrachtwagen de spullen verhuizen, het aanleggen van water en stroom. We moesten snoeien en afgraven, de huisjes restaureren en natuurlijk de wijngaarden herstellen. Nu verhuren we hier 3 vakantiehuisjes en zijn er 2 tent kampeerplekken. Maak ik onze eigen Dolcetto wijn. En zijn we “thuis” in Piemonte. We spreken de taal, ontvangen aardige gasten en hebben Italiaanse vrienden.

Gasten

Soms zeggen gasten “Dit is wel heel iets anders hè dan een meubelzaak?” maar eigenlijk doen we nog steeds hetzelfde: Zorgen dat jullie vakantie verwachtingen bij ons uitkomen (zelfs overtroffen worden als het goed is.;-) En dat vormgeven…dat doen we nu op ons terrein, in de huisjes en met de wijngaard!

Graag tot ziens bij Casa Vigna
Jaap en Astrid.

Wil je nog meer over ons en Casa Vigna weten klik dan even op de Facebook pagina

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Lynette van Rooijen

  Ik zit op mijn harvink bank, ooit gekocht in Veendam., bij Weijer Wonen. Zie ik een een leuke pagina, in een mooie plek in Italië…. en een bekende naam.
  Hoe gaan jullie om met Corona en annulering? Betreft 2 e helft juni , binnenkort vakantie ….

  Groeten, Lynette

  1. Admin

   Hallo Lynette, Wat leuk om je berichtje te lezen! Harvink maakt mooie meubelen.
   Voor de vakantie in juni 2020 kun je het beste even een e-mailtje sturen ivm beschikbaarheid, bereikbaarheid en onze aangepaste annuleringsvoorwaarden. Graag tot ziens in Piemonte, Jaap Weijer

Reageren is niet mogelijk.