2: over ons

2: over ons

jaap & Astrid

Hoewel het bij Casa Vigna voornamelijk om jullie vakantie, de omgeving en het genieten in Piemonte gaat. Zijn wij, Jaap en Astrid, als eigenaar en gastpaar ook op het terrein aanwezig voor hulp, advies en natuurlijk ‘het winkeltje;-)

Daarom stellen wij ons graag alvast (een beetje) aan jullie voor:
Ik, Jaap, ben opgegroeid in de provincie Groningen. Na een opleiding tot interieurarchitect heb ik ons familiebedrijf Weijer Wonen overgenomen. Een mooie meubelzaak met Modern (Italiaans 😉 Design waar ik als interieurontwerper mijn creativiteit en ondernemerschap kon uitoefenen. Luisteren naar klanten en een goed advies geven!

2010

In 2010 heb ik besloten om met dit bedrijf te stoppen. Geen makkelijk proces maar het veranderen van de markt en andere behoeftes waren de voornaamste reden. Toen heeft ook mijn vriendin, Astrid, haar baan opgezegd. Zodat we samen een reis konden maken, op zoek naar iets nieuws. Zij was werkzaam in de administratieve sector. En zorgt nog steeds o.a. dat alles hier goed is geregeld.

Op zoek naar die nieuwe invulling ontdekten we de regio Piemonte/Langhe, Ceva een authentieke, niet toeristische regio in Italie! Er stond een huisje met een kleine oude wijngaard. Hier konden we iets mee. Midden in de natuur, buiten bezig zijn en genieten van het, iets langzamer, Italiaanse leven. 

ik vertrek

We hebben het kunnen kopen in 2011 en ook onze bezittingen in Nederland verkocht. Het “ik vertrek” verhaal begon: met een vrachtwagen de spullen verhuizen, het aanleggen van water en stroom. We moesten snoeien en afgraven, de huisjes restaureren en natuurlijk de wijngaarden herstellen. Nu 8 jaar later verhuren we hier 3 vakantiehuisjes en zijn er 2 tent kampeerplekken. Maak ik onze eigen Dolcetto wijn. En zijn we “thuis” in Piemontede. We spreken de taal, ontvangen aardige gasten en hebben Italiaanse vrienden.

Gasten

Soms zeggen gasten “Dit is wel heel iets anders hè dan een meubelzaak?” maar eigenlijk doen we nog steeds hetzelfde: Zorgen dat jullie vakantie verwachtingen bij ons uitkomen (zelfs overtroffen worden als het goed is.;-) En dat vormgeven…dat doen we nu op ons terrein, in de huisjes en met de wijngaard!

Graag tot ziens bij Casa Vigna
Jaap en Astrid.

Wil je nog meer over ons en Casa Vigna weten klik dan even op de Facebook pagina

Geef een reactie

Sluit Menu