Je bekijkt nu Wijn uit Piëmonte

Wijn uit Piëmonte

de wijn van Casa Vigna

Met advies van de Italiaanse buren en hard werken, zijn nieuwe palen en bedrading gemaakt, is de wijngaard gesnoeid, hersteld en weer gezond gemaakt. 

Dolcetto wijn:

In onze oude, kleine wijngaard staat de Dolcetto druif. Dit is een authentieke druivensoort uit de regio Piemonte: een nuchtere boerenwijn zonder ingewikkeld smaakpallet. De Klassieke Dolcetto (alc.10%) is echt een “elke dag wijn”, die veel bij pasta’s en pizza’s gedronken wordt. Ook gaat hij vanwege zijn tannines goed samen met salami of droge worst.  Op een zomerse dag kun je de wijn licht gekoeld drinken. Hij krijgt dan het karakter van een Rosé.  Als je de fles een dag open laat staan (even ademen:-) ontwikkelt de wijn weer een ander karakter. Je hoeft de wijn niet jaren te laten rijpen, hij mag ook jong gedronken worden.

Barbera wijn:

Een andere rode druivensoort uit de regio Piemonte is Barbera. Deze druif is iets groter en heeft een hoger suikergehalte wat zorgt voor een zwaardere wijn. (± alc.14%)De robijnrode wijn heeft weinig tannines en is soepel te drinken. Vooral bij vlees of op een winterse avond komt de wijn goed tot zijn recht.

Frizzante:

Een klein vleugje frizzante (een bruisje) is kenmerkend voor onze wijn. Bij volle maan bottelen zorgt voor dit kleine beetje frisse koolzuur.

Dit bericht heeft 42 reacties

Reageren is niet mogelijk.